[Samobor] Ovog vikenda održava se Nacionalni kongres Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži 

[Samobor] Ovog vikenda održava se Nacionalni kongres Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži 

Nacionalni kongres Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (Frame) održat će se 24. i 25. rujna 2022. godine u Samoboru. Euharistijsko slavlje drugog dana kongresa predslavit će krčki biskup Ivica Petanjak.

Autor
Laudato/M.B.
Objavljeno:
 
19.09.2022 14:58

III. nacionalni kongres Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (Frame) održat će se u Kući susreta Tabor. Na Kongresu će se, prema najavama, okupiti i susresti više od 400 braće i sestara iz franjevačkih bratstava OFS-a i Frame iz cijele Hrvatske.

Svrha je Nacionalnog kongresa promicati povezanost i zajedništvo članova Nacionalnog bratstva OFS-a i Nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži, razmatrati teme od posebne važnosti za život Nacionalnog bratstva OFS-a i donositi, u vezi s tim temama, prikladne smjernice za život i djelovanje članova i mjesnih bratstava OFS-a.

Ovo je treći Nacionalni kongres OFS-a i Frame, nakon prvoga održanog 2007. u Zagrebu na Svetom Duhu i drugoga održanog 2013. u Rijeci na Trsatu. Na prvi i drugi dan Kongresa, u subotu 24. i nedjelju 25. rujna 2022. godine, pozvani su svi članovi Nacionalnog vijeća OFS-a i Nacionalnog vijeća Frame te svi članovi pet područnih vijeća OFS-a i Frame. Na drugi dan Kongresa, u nedjelju 25. rujna 2022. godine, pozvani su ostali članovi OFS-a i Frame.

U nedjelju 25. rujna 2022. godine, nakon okupljanja u 9 sati, planiran je nagovor fra Ante Vučkovića, OFM, u 10 sati, potom razgovor s predavačem kao i predstavljanje smjernica III. nacionalnog kongresa OFS-a i Frame. Euharistijsko slavlje u 12 sati predslavit će krčki biskup Ivica Petanjak, OFMCap. Završetak programa očekuje se u 16 sati.

''Želja nam je da ovaj Nacionalni kongres doživimo kao milost i dar u ovim nemirnim vremenima, priliku da se međusobno upoznamo i budemo blizu jedni drugima dok još imamo vremena, da iznova otkrijemo uzvišeni franjevački poziv te produbimo i (o)živimo istinsko bratstvo, osnovnu stanicu Reda i vidljivi znak Crkve, zajednice ljubavi (Pravilo OFS-a, 22). Uvjereni smo da će Kongres biti nov poticaj za odvažnije i dosljednije življenje i svjedočenje Evanđelja u našem svijetu i vremenu te vas radosno očekujemo i srdačno pozdravljamo želeći vam mir i svako dobro'', poručuju organizatori.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: