Suradnja Hrvatskog Caritasa i humanitarne udruge ''Job''

Suradnja Hrvatskog Caritasa i humanitarne udruge ''Job''

Hrvatski Caritas financijski je pomogao humanitarnoj udruzi ''Job'' u kupnji autobusa nužna za učinkovito djelovanje udruge.

Autor
Hrvatski Caritas/Laudato/F.P.
Fotograf
Hrvatski Caritas
Objavljeno:
 
22.06.2023 10:57

 

S obzirom na to da su mnoge osobe o kojima ''Job'' brine osobe s tjelesnim oštećenjima i invaliditetom, prijevoz osoba često je velik izazov u organizaciji i provedbi djelovanja udruge, osobito hodočašća. Kako bi udruzi ''Job'' olakšao rad, Hrvatski je Caritas stoga svojom donacijom sufinancirao kupnju posebnog autobusa prilagođena za prijevoz osoba s invaliditetom i bolesnika. Ta donacija uvelike će doprinijeti djelovanju udruge ''Job'' kako bi mogla nastaviti i unaprijediti svoje poslanje na dobrobit najranjivijih osoba u Hrvatskoj.

Humanitarna udruga za osmišljavanje života osobama s posebnim potrebama ''Job'' neprofitna je organizacija iz Dugog Sela osnovana 1999. s ciljem uključenja bolesnika i osoba s invaliditetom u život zajednice i život Crkve. Djelovanje udruge osobito je usmjereno osmišljavanju života osoba s posebnim potrebama, pomoći u prihvaćanju takvog života te njihovu osposobljavanju za život u zajednici. Udruga također pomaže svojim korisnicima u duhovnom rastu u vjeri organiziranjem različitih susreta, seminara i tribina te duhovnih vježbi, duhovnih obnova i hodočašća.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: