Uvodna riječ nadbiskupa Hranića uoči početka "Online duhovne priprave za Božić''

Uvodna riječ nadbiskupa Hranića uoči početka "Online duhovne priprave za Božić''

Ured za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije treću godinu zaredom organizira "Online duhovnu pripravu za Božić", a prvi put ona će biti u audiovizualnom obliku. Niz videomaterijala pod naslovom "Dođi, Gospodine Isuse!" započinje uvodnom riječju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.

Autor
Tiskovni ured DJOS/Laudato/F.P.
Fotograf
DJOS
Objavljeno:
 
24.11.2022 13:40

 

Svećenici Đakovačko-osječke nadbiskupije, njih 28, pripremili su za svaki dan došašća duhovno-meditativnu misao temeljenu na dnevnim liturgijskim čitanjima. Meditacije će biti dostupne na YouTube kanalu Đakovačko-osječke nadbiskupije Missio DJOS mrežnoj stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije. Moderator online duhovne obnove je vlč. Mario Žigman, a za produkciju je zadužen Jerko Abičić.

Niz videomaterijala pod naslovom ''Dođi, Gospodine Isuse!'' započinje uvodnom riječju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića. Među ostalim, nadbiskup je poručio: ''U došašću se spominjemo blizine Boga koji je sišao k nama i za čijom budućom blizinom mi kao vjernici trajno žudimo, želimo ga susresti. Mi ga trebamo i zato u došašću pjevajući ispovijedamo, ponavljajući, ‘Maranatha, Maranatha, Gospodin je već došao, Gospodin će doći, dođi, Gospodine Isuse'''. Došašće, podsjetio je nadbiskup, vrijeme je duhovne priprave na godišnju svetkovinu Kristova rođenja na Božić. Dvije riječi na osobit način posebno obilježavaju kršćanski advent, poručio je: ''Božja blizina i naša budnost''.

Uslijedit će uvodna meditacija vlč. Žigmana, povjerenika za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, koja će biti objavljena 26. studenoga. Od 1. nedjelje došašća na Missio DJOS svakoga će dana biti dostupna nova duhovno-meditativna misao.

Online duhovna obnova bit će zaključena duhovno-meditativnim promišljanjem na sam Božić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: