Volonteri i djelatnici Caritasa Krčke biskupije sudjelovali na dvodnevnom studijskom obilasku i hodočašću

Volonteri i djelatnici Caritasa Krčke biskupije sudjelovali na dvodnevnom studijskom obilasku i hodočašću

Volonteri i djelatnici župnih caritasa i caritasa Krčke biskupije sudjelovali su na dvodnevnom studijskom obilasku Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Varaždinske biskupije od 11. do 12. studenog.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
Biskupija Krk
Objavljeno:
 
17.11.2023 12:35

 

Sudionici su hodočastili i u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu te u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Putovanje je organizirao Caritas Krčke biskupije.

Najprije su obišli Kuću Brezovica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojoj skrbe za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

U poslijepodnevnim satima posjetili su Caritas Varaždinske biskupije te obišli novoizgrađeni centar na Banfici u sklopu kojeg se odvija čitava njihova djelatnost. Tamo se nalazi pučka kuhinja u kojoj pripremaju do 300 obroka svaki dan i skrbe o velikom broju potrebitih sa svojeg područja. Ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije posebno je naglasio da u svim dnevnim poslovima u pučkoj kuhinji sudjeluje značajan broj volontera.

Nakon toga obišli su katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije nakon čega su posjetili Ludbreg i slavili Misu u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove.

Idućeg dana sudionici su u poslijepodnevnim satima hodočastili u Svetište Majke Božje Bistričke.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: