Započela 29. mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Započela 29. mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Okupilo se 80 polaznika iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Snježana Radoš
Objavljeno:
 
19.07.2022 11:34

 

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, jučer je započela 29. mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole održava se u Domu Crvenog križa grada Zagreba, Hostelu ''Villa Rustica'' do 29. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

Ovogodišnji je program okupio 80 polaznika u dobi od 9 do 16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Irske, Italije, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva (Sjeverne Irske, Škotske, Engleske), Luksemburga, Njemačke, Austrije, Švedske, Poljske, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: