Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije ''Budi moj sveti Nikola!''

Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije ''Budi moj sveti Nikola!''

Caritas Dubrovačke biskupije i ove godine organizira akciju ''Budi moj sv. Nikola'', kojom pod plaštem sv. Nikole spaja djecu i njihove želje iz obitelji svojih korisnika s osobama koje će ih konkretno ispuniti.

Objavljeno:
 
24.11.2022 13:42

 

U akciji je moguće sudjelovati na Facebook stranici Caritasa Dubrovačke biskupije gdje se nalaze popisi s dječjim željama skrivenim pod inicijalima i godištem djeteta. Oni koji žele, mogu se prijaviti za određeni dar, kupiti ga i dostaviti u prostor biskupijskog Caritasa do 1. prosinca.

''Ove godine imamo ukupno 112 dječjih želja, a uključena su djeca korisnika Caritasa s područja cijele biskupije, iz Grada i okolice, s naših otoka, Pelješca, te djeca izbjeglica iz Ukrajine. Proces prijave je jednostavan. Treba se zapisati ispod objave, pričekati da vam djelatnici potvrde da je ‘želja baš vaša’, kupiti dar, označiti ga rednim brojem i inicijalima te donijeti ili poslati u biskupijski Caritas, na adresu Ul. Vatroslava Lisinskog 13a, Dubrovnik. Potrebno je da pokloni stignu do 1. prosinca kako bi bili spremni za dostavu djeci'', objasnili su iz biskupijskog Caritasa.

''Ovom akcijom želimo postići dva cilja: prvo, želimo da svako dijete dobije nešto novo i nešto baš po njihovoj želji, a istovremeno želimo svima pružiti radost ispunjenja dječje želje, kako bismo, na jedan dan, mogli postati nečiji sveti Nikola''.

Podjele darova bit će u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku na blagdan svetog Nikole, uz pravog svetog Nikolu, anđele i male krampuse.

sv nikola

sv nikola 2

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: