Jedanaest biblijskih citata o braku

Jedanaest biblijskih citata o braku

Kako biste si pomogli dalje razmišljati o vlastitom braku i ljepoti tog sakramenta, pogledajte snažne riječi zapisane u Bibliji.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
istock.com/Jacoblund
Objavljeno:
 
17.11.2020 17:30

 

Koronavirus je utjecao na mnoge stvari u svijetu. Jedan od njih su i brakovi. Parovi koji su se željeli vjenčati morali su radikalno promijeniti svoje planove, dok su se pojedini bračni parovi suočili s problemom oko financija i odgajanja djece. Među svim tim borbama i razočaranjima poziv na brak ipak se održao.

Kako biste si pomogli dalje razmišljati o vlastitom braku i ljepoti tog sakramenta, pogledajte snažne riječi zapisane u Bibliji:

1. Podnosite jedni druge u ljubavi; trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira! (Ef 4,2-3)

2. Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob. Žar je njezin žar vatre i plamena Jahvina. Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti. Da netko daje za ljubav sve što u kući ima, taj bi navukao prezir na sebe. (Pj 8,6-7)

3. Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena. (1 Iv 4,12)

4. Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju. (Ef 5,25)

5. Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo. (1 Kor 13,4-5)

6. Objavi mi jutrom dobrotu svoju jer se uzdam u tebe. Put mi kaži kojim ću krenuti jer k tebi dušu uzdižem. (Ps 143,8)

7. Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. (Ef 4,32)

8. Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema drugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha! (1 Pt 4,8)

9. A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali najveća je među njima ljubav. (1 Kor 13,13)

10. A Ruta joj odgovori: 'Nemoj me tjerati da te ostavim i da odem od tebe: jer kamo ti ideš, idem i ja i gdje se ti nastaniš, nastanit ću se i ja; tvoj narod moj je narod i tvoj Bog moj je Bog. Gdje ti umreš, umrijet ću i ja; gdje tebe pokopaju, pokopat će i mene. Neka mi Jahve uzvrati svakim zlom i nevoljom ako me što drugo, osim smrti, rastavi od tebe.' (Ruta 1,16-17)

11. I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela te ne propuštamo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan. (Heb 10,24-25)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: