UŽIVO: 'Biblija 0 – 24' u župi Gradnići pokraj Međugorja

UŽIVO: 'Biblija 0 – 24' u župi Gradnići pokraj Međugorja

Započelo danonoćno čitanje Svetog pisma.

Autor
Darko Pavičić/Večernji list
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
07.03.2021 10:40

 

I ove korizme u župi Gradnići, nedaleko od Međugorja, počinje danonoćno čitanje Svetoga pisma. Točnije, na inicijativu fra Nikole Rosančića, župnika Župe sv. Blaža iz Gradnića, nakon nedjeljne Mise, 7. ožujka, u podne započet će se s čitanjem Biblije, koje se cijelo vrijeme može pratiti OVDJE.

Čitanje Svetoga pisma, prema riječima župnika Rosančića, trebalo bi trajati četiri i pol dana.

Biskupska konferencija BiH ovu je godinu proglasila Godinom Božje Riječi.

– Kršćanski se vjernici duhovno hrane Božjom Riječju. Čitaju ju i razmatraju. Rastu u njezinu razumijevanju. Ponizno joj služe. Stalno osluškuju Božji govor. Znaju da je uvijek velika potreba za glasom s nebesa. Svjedoče i naviještaju poruku Pisma. I tako se posvećuju. To je uvijek važno, a posebice u vrijeme u kojemu se sve više širi pojava relativizma – napisali su biskupi BiH u svojoj zajedničkoj poruci.

Pozvali su sve članove naših biskupija, župnike i vjernike, ostale svećenike, redovnike i redovnice, bogoslove i sjemeništarce, da se tijekom Godine Božje Riječi još više posvete čitanju, proučavanju, širenju i razmatranju Svetoga pisma.

– Neka se, gdje je to moguće, organiziraju kateheze i drugi oblici pouke o Bibliji, što vrijedi osobito za župne i redovničke zajednice. U nekima od tih zajednica bit će moguće, možda kroz došašće i korizmu, u vrijeme koje bude najprikladnije, za skupine vjernika prirediti kontinuirano čitanje svetih tekstova, pri čemu se svaki put može uvesti prikladnom poukom i tumačenjem. Bilo bi pastoralno vrlo korisno, ako bi se u svakoj obitelji našao primjerak Biblije, ili barem Novi zavjet, tako da se također u obiteljskom krugu mogu čitati sveti tekstovi. Pozivamo i sve vjeroučitelje i nastavnike vjeronauka u školama, kao i one koji okupljaju studente, učenike, drugu mladež, duhovne pokrete i staleške grupe: neka tijekom sljedeće godine u njihovim katehezama, propovijedima, seminarima i duhovnim obnovama Sveto pismo bude najvažnija tema i sadržaj – poručili su biskupi Bosne i Hercegovine.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro