Bivši Jehovin svjedok uskoro će biti zaređen za katoličkog svećenika: 'Oduševila me istina Crkve'

Bivši Jehovin svjedok uskoro će biti zaređen za katoličkog svećenika: 'Oduševila me istina Crkve'

Miguel je zahvalan što mu je majka prenijela istinsku ljubav prema Bogu, iako primjećuje da Jehovini svjedoci imaju drugačije ideje od katolika.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
El Pueblo Catolico
Objavljeno:
 
05.05.2021 16:37

 

Miguel Mendoza, 25-godišnji Amerikanac porijeklom iz Meksika, zaređen je za đakona 13. veljače ove godine, zajedno s još osmoricom bogoslova nadbiskupije Denver u Koloradu. Ovaj bivši Jehovin svjedok za nekoliko mjeseci bit će zaređen za katoličkog svećenika.

U članku na internetskoj stranici 'El Pueblo Católico', u vlasništvu nadbiskupije u Denveru, koju je prenijela Aleteia, mladi đakon progovorio je o priči svoje obitelji.

– Kad sam se rodio, moji su roditelji bili Jehovini svjedoci. Znam da je moja majka htjela postati časna sestra kad je bila u Meksiku, ali baka joj to nije dopustila. Ubrzo nakon toga napustili su katoličku vjeru i pronašli utočište u Jehovinim svjedocima – prepričava Mendoza.

Miguel je zahvalan što mu je majka prenijela istinsku ljubav prema Bogu, iako ističe da Jehovini svjedoci imaju drugačije ideje od katolika. Đakon Mendoza objašnjava kako oni zapravo pogrješno razumiju katoličku vjeru.

– Ne slažu se s učenjima Katoličke Crkve, i gotovo postoji mržnja protiv Crkve. U takvom sam okruženju odrastao, misleći da Katolička Crkva nije dobra – kazao je.

Odlučio je naučiti više o katoličanstvu kada mu je bilo 16 godina. Htio je saznati zašto su Jehovini svjedoci protiv Katoličke Crkve, zašto za nju kažu da uči lažne stvari, zašto štuju Djevicu Mariju, poštuju autoritet Pape i slično.

Tijekom svog istraživanja duboko je zašao u pitanja o svećeništvu s fotografije pape Ivana Pavla II. kako slavi svetu Misu. Miguel je želio saznati više o katoličkoj liturgiji, liturgijskom ruhu, oltaru i ljudima koji kleče pred, kako oni govore, tim komadom kruha. I što je više istraživao i učio, to je više postajao oduševljen katoličkom vjerom.

– Osjetio sam poziv. Gospodin me pozvao da učinim nešto tako lijepo kao što je slavljenje Mise i donošenje Krista na oltar. Odlučio sam se krstiti. I dvije godine kasnije ušao sam u bogosloviju – istaknuo je.

Bio je to samo početak čuda vjere. Ne samo da se Miguel vratio u Crkvu, već se vratio i njegov brat, a kasnije i majka i otac. Danas cijela obitelj budućeg svećenika Miguela Mendoze slavi katoličku vjeru. Raduju se svećeničkom ređenju mladog đakona oduševljenog istinom Crkve.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: