Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvalio Hrvatima na američkom kontinentu

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvalio Hrvatima na američkom kontinentu

Susret ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelene Lončar, s dopredsjednikom Hrvatske bratske zajednice u Americi, Franjom Bertovićem.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
19.07.2022 09:42

 

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar sa suradnicama jučer se susrela, u Caritasu, s dopredsjednikom Hrvatske bratske zajednice u Americi (Croatian Fraternal Union of America), Franjom Bertovićem, izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Razgovarali su o višegodišnjoj suradnji Hrvatske bratske zajednice iz Amerike i Zagrebačkog caritasa. Ravnateljica, s. Jelena, istaknula je značajan doprinos i podršku HBZ-a djelovanju Caritasa, osobito u okolnostima potresa i ukrajinskog rata te je goste upoznala s područjima rada Caritasa.

Iznimnu zahvalnost uputila je Hrvatskoj bratskoj zajednici i svim njezinim članovima za sudjelovanje u akciji ''I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine'', odnosno za donaciju u iznosu od 200 000 kn koja je iz HBZ-a stigla u Caritas.

Bertović je prenio pozdrave predsjednika HBZ-a Edwarda W. Pazoa i glavne tajnice  Bernadette M. Luketich-Sikaras te ostalih članova zajednice, istaknuvši da mu je velika čast i radost biti u prostorijama Zagrebačkog caritasa, koji je svakodnevno u službi potrebitima, te da je neopisiv doživljaj biti iznova u domovini i njezinu glavnom gradu.

Tijekom srdačnog susreta, ravnateljica, s. Jelena, uručila je Bertoviću prigodnu zahvalnicu te odljev Vučedolske golubice – simbola stradanja, ali i nade.

Hrvatska bratska zajednica već 128 godina prati Hrvate u dijaspori, promiče hrvatsku kulturnu baštinu te pokreće i podupire humanitarne akcije. Više o djelovanju Hrvatske bratske zajednice u Americi saznajte OVDJE.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: