Da je Bog htio da budem...

Da je Bog htio da budem...

U nekom vrtu razgovarao neki posjetitelj s mangom, kokosovom palmom, ali i s malenim žutim cvijetom.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
hswstatic.com
Objavljeno:
 
22.09.2021 16:23

 

Negdje u Indiji postojao je jedan vrt u kojem je raslo različito bilje. Neki je čovjek došao vidjeti sve to bilje. I dok je prolazio vrtom, primijetio je da se sve biljke žale. 

Približio se mangu i vidio da mango plače, da je mrzovoljan. Čuo ga je da kaže da bi htio biti kao kokosova palma jer je u kokosovoj palmi  i lišće, i stablo, i granje, i plodovi  sve korisno. Bilo mu je to čudno, ali nastavio je svoj obilazak. Došao je do kokosove palme. Primijetio je i da je kokosova palma mrzovoljna i da se žali. Kokosova palma rekla mu je da želi biti kao mango, jer plod je manga skupocjen i iz Indije se izvozi po cijelom svijetu. I to mu je također bilo čudno. 

Nastavio je opet svoju šetnju. Došao je do malenog žutog cvijeta. Primijetio je da se jedino on ne žali. Približio mu se i upitao ga: 'Zašto se ti ne žališ?' Mali žuti cvijet odgovorio mu je: 'Da je Bog želio da budem mango, bio bih mango; da je Bog htio da budem kokosova palma, bio bih kokosova palma, ali Bog je htio da budem mali žuti cvijet.Trudit ću se cvjetati i biti najljepši maleni žuti cvijet. I bio je vrlo zadovoljan. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: