Filipinci započeli 21 dan molitve za ozdravljenje nacije

Filipinci započeli 21 dan molitve za ozdravljenje nacije

Nadbiskup Sokrat Villegas iz Lingayen-Dagupana na Filipinima pozvao je na 21 dan molitve koji će biti posvećen ozdravljenju čitave nacije preplavljene mnogim izazovima, uključujući i pandemiju koronavirusa.

Autor
Aleteia/Laudato/D.R.
Fotograf
NurPhoto
Objavljeno:
 
16.07.2020 13:18

 

Molitvena inicijativa trajat će od danas, od blagdana Gospe od gore Karmela, do srijede 5. kolovoza posvećenjem bazilike Svete Marije Božje.

U pismu svećenicima nadbiskupije, nadbiskup Villegas naglašava osjećaj nemoći i obeshrabrenja koji lebdi nad zemljom, te ističe kako se zbog zdravstvenog stanja i društveno-političkog nemira ljudi osjećaju nesposobnima za bilo što. Stoga je pozvao na žarku molitvu Djevici Mariji tvrdeći da vjernici koji se 'zalijepe' za nju nikada neće ostati bespomoćni, navodi Aleteia

Značenje broja 21 odnosi se na dvadeset i jedno djelo pobune Izraelaca nakon oslobađanja iz Egipta. Tijekom te inicijative pri svakoj Misi recitirat će se čin posvećenja zemlje Gospi i molitva za nacionalno ozdravljenje.

Posljednjeg dana inicijative bit će slavljena svečana sveta Misa u bazilici Gospe od Manaoaga, gdje će zbog situacije s koronavirusom biti prisutni samo biskupijski svećenici i redovnici. Međutim, Misa će se prenositi preko interneta za sve koji budu htjeli svjedočiti tom događaju. 

- Ne dopuštajmo obeshrabrenje i tugu, nego se obratimo Gospi, našoj Majci, uzdamo se u nju i tražimo njenu utjehu - rekao je Villegas.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: