[FOTO]: 'Srce i riječ za Vukovar' 

[FOTO]: 'Srce i riječ za Vukovar' 

Memorijalno-molitveni susret 'Srce i riječ za Vukovar' održan je povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, u Zagrebu.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
18.11.2020 09:43

 

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu, u Zagrebu, održana je akademija 'Srce i riječ za Vukovar', prenosi IKA.

Memorijalno-molitveni susret započeo je pozdravom rektora Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa, Željka Faltaka, upućenog svećenicima, đakonima, redovnicama i bogoslovima. Rektor je naglasio kako je upravo spomen temelj odnosa između Boga i čovjeka. 

– Spominjemo se Božjih dobročinstava, a također se spominjemo svega onoga što su ljudi proživjeli prije nas. U skladu s tim, naše molitve dolaze kao odgovor na spomen, jer molitvom se pridružujemo nebeskoj Crkvi, dok ovih dana Bogu posebno želimo prinijeti molitve za sve koji još i danas trpe posljedice Domovinskog rata, kako bi našli mir i mogli oprostiti – kazao je rektor Faltak. 

Središnji i najsvečaniji dio Akademije – Službu riječi i molitvu za sve koji su nesebično dali svoj život da bismo mi danas mogli živjeti u slobodnoj Republici Hrvatskoj – predvodio je u dvorištu Bogoslovije duhovnik Vlado Razum. Na početku je sve pozvao da budu istinski svjedoci Ljubavi, nakon čega je uslijedila Služba čitanja. U propovijedi je kazao kako nas nikakva nevolja ne može slomiti, pa ni pandemija, ni potres, zato što nismo sami. 

– Uz nas je Onaj koji je ušao u dramu ljudske patnje – Isus Krist. Njegov krik boli na križu krik je cjelokupne povijesti čovječanstva. On umire miran i dostojanstven. Križ koji je do Isusove smrti predstavljao grijeh, ponor, besmisao i smrt sada predstavlja put u život i znak najuzvišenije Spasiteljeve ljubavi – zaključio je duhovnik Razum.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: