Hodočašće poslužitelja Kuće susreta Tabor u Asiz

Hodočašće poslužitelja Kuće susreta Tabor u Asiz

Hodočašće pod geslom "Stopama sv. Franje" vodio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, a hodočasnici su bili poslužitelji, prijatelji i dobročinitelji Tabora. 

Autor
Kuća susreta Tabor/Laudato/G.O.
Fotograf
Facebook/Kuća Susreta Tabor
Objavljeno:
 
08.04.2024 12:28

 

Hodočašće je započelo svetom Misom u kapelici sv. Franje u Taboru u Samoboru odakle su hodočasnici autobusom krenuli na put prema Asizu.

Drugi dan hodočašća započeo je obilaskom i molitvom u Porcijunkuli te slavljenjem Mise u kapelici bazilike Svete Marije Anđeoske. Hodočasnici su imali priliku moliti za potpuni oprost u samoj Porcijunkuli te su primili i svečani blagoslov u njoj. Toga dana hodočasnici su obišli i druga svetišta, a to su: Rivotorto, samostan i crkvu sv. Damjana, baziliku sv. Klare, katedralu sv. Rufina i rodnu kuću sv. Franje.

U četvrtak, 4. travnja, hodočasnici su krenuli prema Rijetskoj dolini, gdje su pohodili svetište Greccio, gdje je sv. Franjo 1223. godine zajedno sa svojom braćom i ljudima toga kraja proslavio Božić uprizorivši i prve žive jaslice. Nakon toga hodočasnici su krenuli prema svetištu u Fonte Colombu, gdje je sv. Franjo napisao Pravilo Reda Manje braće te su onda pohodili i mjesta u kojima je boravio sv. Franjo sa svojom braćom, kapelicu Marije Magdalene u kojoj se nalazi od sv. Franje naslikan znak Tau na zidu kapelice.

U petak, 5. travnja, hodočašće je nastavljeno u gradu Asizu počevši s jutarnjom Misom u bazilici sv. Franje, pohodom i molitvom na samom grobu sv. Franje te obilaskom cijele bazilike koja je trodijelna i sva oslikana freskama koje progovaraju o životu sv. Franje. U popodnevnim satima hodočasnici su krenuli put Carcera, samotišta koje se nalazi na brdu Subasiju iznad grada Asiza.

Budući da je 2024. godina proslave 800. obljetnice od stigmatizacije sv. Franje, tako je i to hodočašće imalo za cilj pohod svetišta na brdu La Verna, mjestu na kojem je sv. Franjo 1224. bio obilježen ranama Kristovim. Samo svetište hodočasnici su obišli u prijepodnevnim satima te slavljem Mise o blagdanu Rana sv. Franje zahvalili Gospodinu za te velike franjevačke jubileje. U samoj kapelici Stigmata hodočasnici su zastali u molitvi i zahvalnosti te primili svečani blagoslov za nastavak svoga puta.

Na povratku prema Kući susreta Tabor hodočasnici su pohodili još i Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića i baziliku sv. Antuna u Padovi.
 

KS TABOR

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: