Humanitarna akcija 'Obrok za obrok' 'Kod fratara'

Humanitarna akcija 'Obrok za obrok' 'Kod fratara'

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno je do prošle godine pripremala tristotinjak obroka koji se podijele svima onima koji taj dan dođu na ručak.

Autor
V.V./Laudato/D.R.
Fotograf
V.V.
Objavljeno:
 
23.11.2021 12:53

 

I ove godine pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom: 'Obrok za obrok', koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25. 11. 2021. do 8. 1. 2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

U ponudi će biti već daleko poznata samostanska sarma, domaće kobasice, med, likeri iz domaće radinosti, kao i kuhano vino te fritule. Kupnjom obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji. U prodaji će također biti i medenjaci, kao i jedno posno (vegetarijansko) jelo.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno je do prošle godine pripremala tristotinjak obroka koji se podijele svima onima koji taj dan dođu na ručak. No, broj korisnika tijekom epidemije i potresa u Zagrebu povećao se za više od 100, tako da nam je pomoć itekako potrebna. Sada redovito pripremamo 400-injak toplih obroka dnevno. Od samih početaka Pučka kuhinja na Svetom Duhu implementirala je sve odredbe nadležnih i mjerodavnih državnih tijela po pitanju zaštite građanstva od ugroze izazvane koronavirusom. Te vrlo rigorozne mjere traže od nas dodatan napor, pa i onaj finacijski. Hranu od mjeseca ožujka 2020. godine dijelimo vani, ispred Pučke kuhinje.

– U ovim teškim i izazovnim vremenima odlučili smo učiniti dodatan napor kako bismo osigurali sredstava za naš rad. Pokrećemo ponovno (četvrti put zaredom) humanitarnu akciju pod geslom 'Obrok za obrok'. Ovaj put akcija će se odvijati ispred naše Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Osmislili smo 'drive in' sustav. Svi oni koji dođu, mogu naručiti svoj obrok ili piće te će biti usluženi. Također će biti moguća konzumacija na otvorenom sukladno epidemiološkoj situaciji i preporukama – poručili su organizatori.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: