''Ispovijesti vatikanskoga egzorcista''

''Ispovijesti vatikanskoga egzorcista''

Knjiga koja sabire tekstove čuvenoga vatikanskog egzorcista pojavit će se u knjižarama sredinom travnja, kada će u kinima biti i film o Amorthu ''Papin egzorcist'', s Russellom Croweom u glavnoj ulozi.

Autor
Verbum/Laudato/G.O.
Fotograf
Nakladnička kuća Verbum
Objavljeno:
 
29.03.2023 20:28

 

Legendarni svećenik i egzorcist, o. Gabriele Amorth (1925. ­– 2016.) kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjeg demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po svojim knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednog egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskog djelovanja. Dvije godine prije svoje smrti dopunio je, osuvremenio i odabrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koju sada nakladnička kuća Verbum prvi put objavljuje na hrvatskom jeziku pod naslovom Ispovijesti vatikanskoga egzorcista. Ovi zapisi poslužili su i kao nadahnuće za film Papin egzorcist s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, koji u kina dolazi početkom travnja.

Istovremeno s hrvatskom premijerom holivudske obrade Amorthova života, Verbum će objaviti tu knjigu koja se nameće kao siguran i autentičan izvor informacija o životu i djelovanju ovog čuvenog egzorcista. Ispovijesti vatikanskoga egzorcista otkrivaju tajnoviti i stvarni svijet o. Gabrielea Amortha, pružaju fascinantan uvid u njegovo djelovanje i daju potresnu viziju njegovih svakodnevnih borbi s đavlom.

Dodatnu vrijednost knjige predstavljaju i mnogobrojni savjeti za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, o. Amorth u knjizi otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je netko opsjednut, je li to njegova krivnja te kako se osloboditi opsjednutosti. Objašnjava kako se zaštititi protiv čaranja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo. Savjetuje i kako se obraniti od Zloga, koje su molitve zaštite i oslobođenja najuspješnije i koja su to oružja koja svatko od nas treba upotrijebiti u borbi protiv sila tame.

Uz Amorthovu knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista Verbum će objaviti i posebnu knjižicu molitava Oslobodi nas od zla koju je priredio o. Amorth, sabravši u njoj moćne molitve za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu.

Amorthov bestseler Ispovijesti vatikanskoga egzorcista već sada je dostupan u preprodaji u Verbumovoj mrežnoj knjižari, a planirani početak isporuke je odmah po objavljivanju sredinom travnja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: