Jeste li vidjeli nove poštanske marke s hrvatskim marijanskim svetištima?

Jeste li vidjeli nove poštanske marke s hrvatskim marijanskim svetištima?

Hrvatska pošta pustila je u 7. lipnja nove prigodne poštanske marke ‘Hrvatska marijanska svetišta’ s motivima Svetišta Majke Božje Remetske i Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Trsatske.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
07.06.2021 18:52

Ovogodišnja serija sastoji se od četiriju maraka s motivima umjetnina i svetišta u Remetama i na Trsatu. Marke posvećene svetištu u Remetama prikazuju crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i čudotvorni kip ‘Majke Božje Zagovornice Hrvatske’, a marke posvećene svetištu na Trsatu prikazuju Svetište Majke Božje Trsatske i čudotvornu sliku ‘Majke milosti’.

Autor maraka je dizajner iz Zagreba Dean Roksandić, a autori fotografija su Mario Romulić i Dražen Stojčić (Trsat – interijer i eksterijer, Remete – interijer) i don Elvir Tabaković (Remete – eksterijer). Marke su izdane u arčićima od osam maraka i s jednim privjeskom, u nakladi od 50 000 primjeraka po motivu. Vrijednost svake pojedinačne marke iznosi 3.30 kuna. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

U povodu izlaska novih maraka, akademkinja Željka Čorak pripremila je prigodan tekst koji prenosimo u cijelosti. Možete ga pročitati u prilogu.

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: