Kako je NASA 'poslala' Gospu od Cvijeća na Mars

Kako je NASA 'poslala' Gospu od Cvijeća na Mars

Uzbudljivo je znati da će za nekoliko godina Gospino ime biti u svemiru među dolinama i pustinjom Marsa.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
diariosur.es/brobible.com
Objavljeno:
 
03.03.2021 13:05

 

NASA-ina letjelica 'Perseverance Rover' sletjela je na Mars 18. veljače nakon sedmomjesečnog putovanja sa Zemlje. Vijest se proširila svijetom zbog važnosti ove ekspedicije, no mnogi ne znaju da letjelica nije putovala 'sama'.

Naime, u letjelici se nalazi 150 000 pločica s natpisima, među kojima je i 'Nuestra Señora de Flores', odnosno Gospa od Cvijeća, zaštitnica španjolske Álore.

– Zamisao je da kad robot jednom prestane raditi, ta imena budu unutra u slučaju da netko pronađe stroj ili ako se ljudi na kraju nastane na Marsu – objasnio je narednik specijalnog zrakoplovstva, Francisco José Fernández, dodavši kako je uzbudljivo znati da će za nekoliko godina Gospino ime biti u svemiru među dolinama i pustinjom Marsa.

Pobožnost Gospi od Cvijeća nastala je u 15. stoljeću u Álori, u Španjolskoj, nakon osvajanja Granade. Kraljica Elizabeta naredila je izgradnju kapelice u njezinu čast, a danas je to marijansko svetište. U niže priloženoj slici možete vidjeti kako izgleda kartica na kojoj piše ime Gospe od cvijeća.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: