Kako je svjedočanstvo ljubavi i vjere Marina i Danijele Miletić već sada promijenilo mnoge živote

Kako je svjedočanstvo ljubavi i vjere Marina i Danijele Miletić već sada promijenilo mnoge živote

Koja je snaga u ljubavi. Koja je snaga u služenju. I koliko bismo toga mogli više i ljepše napraviti kada bi nas sve vodila poruka ljubavi i služenja našem narodu.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Hrvatsko nadzemlje
Objavljeno:
 
06.09.2021 20:49

 

Posljednjih dana obitelj hrvatskog saborskog zastupnika Marina Miletića proživljavala je životnu dramu. Marinova supruga Danijela preminula je nakon teške bolesti, a utjehu od proživljene patnje i boli – govoreći rječnikom kršćanske nade – pronašla je pred licem Božjim.

Posljednje trenutke sa svojom suprugom Marin je proživljavao u intimnosti kruga svoje obitelji. Međutim, nerijetko je na društvenim mrežama obavještavao javnost o njezinu stanju. Neminovno je kako su te iste objave ostavile golemi utisak na brojne ljude. 

Njih na desetke tisuća reagiralo je na svaku njegovu objavu. Po društvenim mrežama umnažaju se komentari podrške, ohrabrenja, ali i zahvale na snažnom svjedočanstvu ljubavi i vjere. Bez da se propitamo koje su bile njegove namjere, Marinove su objave doista ohrabrile ljude na dobro, na solidarnost i empatiju. Tko zna, možda su se neki bračni parovi na Miletićevu 'sudbinu' pomirili, podsjetili se na bit sakramenta braka i međusobnog oprosta. 

U posljednjoj objavi na društvenim mrežama Marin je Miletić ponovno progovorio o svojim osjećajima. Javnosti je posvjedočio o radosti i miru po vjeri u Kristovo otkupljenje, a s druge strane nije izbjegao priznati prisutnost patnje zbog izgubljene osobe koja mu je toliko značila u životu. Ispričao je neka djela ljubavi prema oboljeloj supruzi, s naglaskom na vrijednost služenja bez obzira na sve. 

Ta njegova iskrenost dotaknula je mnoge ljude, pa čak i na tren 'pomirila' podijeljenost političkih stranaka. Jer, kako kaže sam Marin, proteklih je dana primio brojne pozive i poruke podrške političkih kolega iz koalicijskih i oporbenih stranaka.  

– Koja je snaga u ljubavi. Koja je snaga u služenju. I koliko bismo toga mogli više i ljepše napraviti kada bi nas sve vodila poruka ljubavi i služenja našem narodu. Hajmo tim putem – pozvao je Miletić na kraju svoje poruke.  

I dok ovim člankom želimo uputiti iskrenu sućut obitelji Miletić, tim više želimo im zahvaliti na istinskom svjedočanstvu vjere i ljubavi koja šalje duboku poruku nade za čovjeka i društvo. Kraj Danijelina života tako nije samo kraj jednog ljudskog postojanja. Ono je početak i nadahnuće mnogima koji su na ovu priču otvorili oči i dobili priliku gledati život boljim očima.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: