Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije

Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije

Kardinal Josip Bozanić izrazio je sućut i blizinu nadbiskupu Gądeckom.

Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
09.08.2022 18:23

 

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uputio je u nedjelju 7. kolovoza 2022. godine pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije, poznanskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom. Prijevod pisma donosimo u cijelosti:

Preuzvišeni Gospodine,

u ranim jutarnjim satima 6. kolovoza pogodila nas je vijest o tragičnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Zagreba, a u kojoj je sudjelovao autobus s poljskim hodočasnicima na putu prema Međugorju u Bosni i Hercegovini.

U ime Zagrebačke nadbiskupije ovim putem Crkvi u Poljskoj i obiteljima žrtava izražavam iskrenu sućut, blizinu onima koji strahuju za sudbinu svojih najmilijih i koji su pogođeni ovim događajem.

Molimo za osobe koje su tragično preminule, preporučujemo duše pokojnih dobrostivom milosrđu nebeskoga Oca i molimo obilje blagoslova snage i mira za one koji su ožalošćeni i za one koji su sudjelovali u ovoj nesreći.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije odmah je izrazio kršćansku blizinu i pomoć u ovim tragičnim okolnostima. Nadbiskupijski Caritas omogućio je smještaj obiteljima poginulih i ozlijeđenih kako bi bili u blizini svojih najmilijih.

Preuzvišeni Gospodine, u molitvenom zajedništvu, u sućuti i žalosti zbog ovog tužnog trenutka, s pouzdanjem u nadu uskrsnuća, zazivam na sve zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice Mira.

Odan u Gospodinu,

Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup

Tekst

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: