Liječnici zabilježili 'pobjedu života': Beba se rodila sa spiralom u ruci

Liječnici zabilježili 'pobjedu života': Beba se rodila sa spiralom u ruci

Prije nekoliko dana jedna vijetnamska bolnica objavila je fotografiju novorođene bebe koja je svojim roditeljima pri porodu 'vratila' kontracepcijsko sredstvo. 

Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Facebook/screenshoot
Objavljeno:
 
08.07.2020 15:52

 

Da život ipak pronađe svoj put dokazuje lijepa scena iz bolnice u Hai Phongu. Dana 30. lipnja na svijet je stigla zdrava beba koja je začeta unatoč korištenju kontracepcijskog sredstva. Naime, majka novorođene bebe je prije dvije godine ugradila tzv. spiralu kako bi izbjegla moguću trudnoću.

Do začeća je ipak došlo, a nakon što su saznali za tu vijest roditelji se nisu odlučili za pobačaj. Pri porodu beba je uhvatila spiralu kako bi ju 'vratila' svojim roditeljima, a iznenađeni doktori odlučili su to ovjekovječiti fotografijom.

Podsjetimo kako Katolička Crkva izričito zabranjuje upotrebu bilo kakvog kontracepcijskog i abortivnog sredstva, pa tako i spirale koja očito nije stopostotno učinkovita. Iako se o spirali govori kao kontracepcijskom sredstvu, ona ponekad može imati i abortivni učinak. Također, žene koje ugrade spiralu ne mogu pristupati sakramentima dok je ne uklone. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!