"Molimo Te, Gospodine, da mi, bilo da hodamo ili ne, svojom molitvom ili trpljenjem učinimo svijet ljepšim"

"Molimo Te, Gospodine, da mi, bilo da hodamo ili ne, svojom molitvom ili trpljenjem učinimo svijet ljepšim"

''Danas je utorak, svagdan, kad u Evanđelju slušamo da si prolazio kupalištem s ljekovitom vodom. Uz bazen su bili mnogi nevoljnici, uzeti i bolesni.''

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
pexels.com
Objavljeno:
 
20.03.2023 15:48

Gospodine, u četvrtom smo korizmenom tjednu. Danas je utorak, svagdan, kad u Evanđelju slušamo da si prolazio kupalištem s ljekovitom vodom. Uz bazen su bili mnogi nevoljnici, uzeti i bolesni. Upitao si jednoga, koji je 38 godina bio uzet: "Želiš li ozdraviti?" Odgovorio Ti je da bi rado, ali da nema čovjeka asistenta koji mu je nužan za oporavak.

Gospodine, Ti si znao kakve je petljanije prolazio, kako znaju biti bezosjećajni ti koji bi trebali biti asistenti. A vidio si da je normalan, drag čovjek. Dirnula Te je za srce njegova nevolja i rekao si mu: "Ustani, uzmi svoju postelju i hodaj!" I on je, naravno, prohodao. Molimo Te, Gospodine, da mi, bilo da hodamo ili ne, svojom molitvom ili trpljenjem dovodimo milost Tvoju među nas i učinimo svijet ljepšim. Amen!

Od srca, p. Luka

(Po Evanđelju dana: Iv 5,1-3a.5-16)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: