Molitva za strpljenje

Molitva za strpljenje

Ako ne znate ili ne možete biti strpljivi, obratite se Bogu i zamolite ga da vam pomogne da izgradite ovu vrlinu u vašem životu.

Autor
Aleteia/Laudato/D.R.
Fotograf
Catholic Link/screenshoot
Objavljeno:
 
27.07.2021 14:04

 

Strpljenje je jedna od najteže postignutih vrlina u našem modernom društvu, društvu užurbanosti i buke. U njemu očekujemo brze promjene, a kad se to ne dogodi, postajemo frustrirani. Nedostatak strpljenja može nas lako dovesti do pojave srdžbe i bijesa, čak i do iskaljivanja naših frustracija na druge. Takvo što zasigurno nije odraz duhovnog zdravlja te nas udaljava od Boga.

Ako želite rasti u strpljenju, najbolje što možete učiniti jest zamoliti Boga za pomoć. Naravno, to ne znači da će Bog poput čarobne formule utkati strpljenje u vašu narav. Naprotiv, vi morate biti spremni surađivati s Božjom milosti tako što ćete se truditi biti strpljivi kad vam se ukaže prilika. 

Ovdje vam donosimo kratku molitvu koja može biti dio naše svakodnevne molitve, moleći Boga da poveća strpljenje u našem životu.

Bože, nauči nas što znači vjerovati u tišini. Kad se suočimo sa situacijama koje ne možemo razumjeti, pomogni nam pronaći mir. Pomogni mi da budem radostan u nadi, strpljiv u nesreći i vjeran u molitvi. Sve stvari sazdaješ prema svom vremenu. Podsjeti nas da čekamo strpljivo i da nađemo mir u Tvome planu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: