Nadbiskup Kutleša podijelio sakrament Potvrde u Župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom

Nadbiskup Kutleša podijelio sakrament Potvrde u Župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom

Osamdeset i troje krizmanika Župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom primilo je sakrament svete Potvrde po rukama zagrebačkog nadbiskupa.

Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
25.05.2023 15:45

 

Na Sedmu uskrsnu nedjelju, 21. svibnja 2023. godine, osamdeset i troje krizmanika Župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom primilo je sakrament svete Potvrde po rukama zagrebačkog nadbiskupa, mons. Dražena Kutleše, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koja je povjerena franjevcima na upravljanje. Svečano misno slavlje nadbiskup Kutleša predslavio je u koncelebraciji s domaćim svećenicima: župnim upraviteljem, vlč. Filipom Marićem; župnim vikarom, vlč. Petrom Galekovićem; gvardijanom franjevačkog samostana, fra Velimirom Tomaškovićem; vlč. Ivanom Lukićem i ostalim svećenicima Jastrebarskog dekanata.

Polazeći od nedjeljnoga Evanđelja (Iv 17,1-11a), nadbiskup je u homiliji istaknuo važnost poslušnosti u odnosu ispunjenom ljubavlju, posebice između roditelja i djece, te je protumačio značenje vječnog života u kontekstu poznavanja Boga.

Upravitelj jaskanske župe, vlč. Filip Marić, zahvalio je nadbiskupu Kutleši na dolasku i podjeli sakramenta Potvrde te mu ujedno čestitao na preuzimanju službe zagrebačkog nadbiskupa, a krizmanike je potaknuo i ohrabrio na aktivno korištenje primljenih darova i dublji rast u vjeri. Također, vlč. Marić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli za ovaj velik dan za župu Jastrebarsko, a posebno župnim animatorima koji su sudjelovali u pripremi krizmanika tijekom oratorija, kao i na spremnom darivanju i svjedočenju što znači biti Kristov.

Nakon završetka misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje s krizmanicima i krizmanicama.

KUTLEŠA_3

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: