Nadbiskup Kutleša posjetio Kršćansku sadašnjost

Nadbiskup Kutleša posjetio Kršćansku sadašnjost

Predstavnici djelatnika Kršćanske sadašnjosti, gosp. Jakov Matić i gđa Iva Knežević, kao mali znak zahvale za ovaj radosni susret Nadbiskupu su na kraju uručili umjetničku sliku autorice Vjere Reiser.

Autor
HKS/Laudato/G.O.
Fotograf
KS
Objavljeno:
 
18.09.2023 13:39

 

Zagrebački nadbiskup, mons. dr. sc. Dražen Kutleša – na poziv direktora i glavnoga urednika, dr. sc. Stjepana Brebrića, u dogovoru sa Skupštinom Kršćanske sadašnjosti d.o.o. (mons. dr. sc. Ivan Šaško, predsjednik; prof. dr. sc. Josip Oslić, član; prof. dr. sc. Stjepan Baloban, član) – u petak 15. rujna 2023., na blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne, pohodio je ovu ustanovu Zagrebačke nadbiskupije.

Uz poziv na susret s djelatnicima Kršćanske sadašnjosti direktor Brebrić nadbiskupu Kutleši sastavio je izvješće o trenutnoj poslovnoj, kadrovskoj, organizacijskoj te razvojnoj situaciji u KS-u priloživši ažurnu financijsku, poslovno-analitičku te uredničko-programatsku dokumentaciju.

Nadbiskup se susreo s djelatnicima Kršćanske sadašnjosti, s kojima je obavio pojedinačne i skupne razgovore, od Uprave, preko članova Poslovnoga kolegija do djelatnika po pojedinim odjelima i službama. Obišao je uredske i logističke prostore ustanove, koji se od 2007. godine prostiru na otprilike 2000 četvornih metara u poznatome zagrebačkom tzv. ''Chromosovu tornju'', na adresi Ulica grada Vukovara 271.

Nakon višesatnih informativnih i srdačnih razgovora, razmjene mišljenja i stajališta o konkretnim pitanjima i problemima te razvojnim perspektivama kuće, Nadbiskup je izrazio želju o ustrajanju ustanove u specifičnome njezinu poslanju evangelizacije knjigom.

Predstavnici djelatnika Kršćanske sadašnjosti, gosp. Jakov Matić i gđa Iva Knežević, kao mali znak zahvale za ovaj radosni susret Nadbiskupu su na kraju uručili umjetničku sliku autorice Vjere Reiser, bivše zaposlenice KS-a i suradnice u izdanjima poetsko-likovne naravi, s temom vizije nebeskoga Jeruzalema (Otk 21,1-3), inspirirane glagoljskim tekstom iz Vrbničkoga misala (1456. g.). Direktor Brebrić uručio je Nadbiskupu nekoliko izdanja Kršćanske sadašnjosti koja na digitalnim medijima sabiru određene aktivnosti kuće u posljednjem desetljeću, odnosno simbolične knjige poput dvosveščanoga izdanja Dnevnika zagrebačkoga nadbiskupa Maksimilijana Vrhovca (1752. – 1827.).

KUTLEŠA

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: