"Ne umišljaj si da si nešto; to što jesi, ponajviše si zbog okolnosti u kojima jesi"

"Ne umišljaj si da si nešto; to što jesi, ponajviše si zbog okolnosti u kojima jesi"

''U Evanđelju slušamo kako si nama zaljubljenima u svoje vrline dao na znanje kako stvari stoje.''

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
04.03.2023 06:55

Gospodine, u prvom smo tjednu korizme, a danas, u subotu 4. ožujka, bogoslužje je kvatri za obraćenje i pokoru. U Evanđelju slušamo kako si nama zaljubljenima u svoje vrline dao na znanje kako stvari stoje. Neki farizej Te je pozvao na večeru, ali došla je i jedna svima poznata javna grješnica. Došla je u rukama noseći skupocjenu alabastrenu posudicu s dragocjenom pomašću. Znala je da si Ti, Gospodine Isuse Kriste, milosrdni Bog. Sva uplakana stade odostraga do Tvojih nogu i prosu dragocjenu pomast na Tvoje noge, kosom ih glave svoje otirala. Kad su to vidjeli nazočni, nastala je pomutnja.

Ti si, Gospodine, rekao farizeju koji Te je primio i svima nama koji ovo slušamo: "Šimune, imam ti nešto reći." I rekao si nam, Gospodine: ''Ne umišljaj si da si nešto. To što jesi, ponajviše si zbog okolnosti u kojima jesi.'' Ne skandaliziraj se nad istim kao ti, kojega su mimoišle tvoje okolnosti. Amen!

Od srca, p. Luka

(Po Evanđelju dana: Lk 7,36-50)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: