Nova Verbumova knjiga uči nas kako upravljati vlastitim temperamentom

Nova Verbumova knjiga uči nas kako upravljati vlastitim temperamentom

'Od temperamenta do karaktera' svojim sadržajem nameće se kao sjajan priručnik koji pokazuje kako nadvladati mane svojega temperamenta i iskoristiti njegove jake strane.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Verbum
Objavljeno:
 
14.01.2021 12:04

 

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 14. siječnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu: 'Od temperamenta do karaktera. Kako upravljati vlastitim temperamentom i postati istinski vođa', autora Alexandrea Havarda. Na konferenciji su sudjelovali: dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakon što je u svojoj uspješnici 'Istinsko vodstvo' progovorio o putu stjecanja vrlina i postizanja osobne izvrsnosti, poznati stručnjak na području liderstva, Alexandre Havard, sada u knjizi 'Od temperamenta do karaktera', upravo objavljenoj u nakladi Verbuma, podrobno opisuje različite temperamente (kolerik, melankonik, sangvinik, flegmatik) te njihove jake i slabe strane. Istodobno, daje smjernice uz pomoć kojih svatko može odrediti kojemu temperamentu pripada te doznati kako svoj temperament iskoristiti kao snažan poticaj izgradnji istinskoga karaktera temeljena na vrlinama.

Havard pojam liderstva odnosno vodstva proširuje na sve ljude, jer svatko je pozvan upravljati sobom i svojim životom, svatko je pozvan na vodstvo. A nijedno vodstvo ne može biti autentično i uspješno bez temeljita razumijevanja temperamenta i karaktera, dviju stvarnosti koje zajedno tvore čovjekovu osobnost. Uvažavajući legitimnu raznolikost našega fiziološkog i psihološkog ustrojstva, Havard pokazuje da temperament kao temeljni, urođeni, a često i nasljedni element ljudske osobnosti, koji određuje način na koji reagiramo u različitim situacijama, podupire želju svakoga čovjeka za osobnim razvitkom i postizanjem izvrsnosti i pomaže nam da na tom temelju razvijemo karakter.

'Od temperamenta do karaktera' tako se svojim sadržajem nameće kao sjajan priručnik koji pokazuje kako nadvladati mane svojega temperamenta i na najbolji način iskoristiti njegove jake strane, kako bismo izgradili karakter i upravljali vlastitim životom. Vodeći čitatelja do dublje samospoznaje i otkrivanja vlastitoga poslanja, Havard je ovom knjigom dao nezaobilazno štivo za svakoga tko se želi uzdignuti od temperamenta do karaktera, vladati sobom u istinskoj ljudskoj slobodi i postići osobnu i poslovnu izvrsnost.

Knjiga 'Od temperamenta do karaktera' u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem mrežne knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na poveznici ovdje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: