O. Ivan Raljušić predvodio duhovnu obnovu u ludbreškom Svetištu

O. Ivan Raljušić predvodio duhovnu obnovu u ludbreškom Svetištu

Tema duhovne obnove bila je "Ispit savjesti u svjetlu Krvi Kristove“

Autor
Laudato / IKA
Fotograf
Svetište Predragocjene Krvi Kristove
Objavljeno:
 
09.07.2024 10:19

Misionar Krvi Kristove, župni vikar u Sesvetskom Kraljevcu i duhovnik Laudato televizije, o. Ivan Raljušić, CPPS, održao je duhovnu obnovu u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. 

Tema duhovne obnove bila je "Ispit savjesti u svjetlu Krvi Kristove“.

Raljušić je naglasio da je temeljno iskustvo kršćanina duhovni napredak i rast u iskustvu bezuvjetne ljubljenosti i duboke prihvaćenosti od Boga.

O. Ivan Raljušić

"Kada Gospodin djeluje u našoj savjesti, tada nam On osvjetljuje naš život, pokazuje prije svega ono što je dobro, a onda i ono što nije dobro, ali nikada da nas odbaci i osudi, nego nam kao Liječnik pomogne ozdraviti. Tomu nasuprot, teški osjećaji krivnje koji stvaraju raspoloženje agonije, ne dolaze od Boga i to treba prepoznati“, poručio je.

U propovijedi na svetoj Misi, koja je uslijedila nakon kateheze i molitve krunice BDM, o. Raljušić posebno se zadržao na "trnu" koji apostol Pavao spominje u svojoj Poslanici (2Kor 12,7), a koji može predstavljati razne vrste patnje u našem životu.

"Važno se u svojoj patnji s povjerenjem predati u ruke Božje, ne nastojeći riješiti je se na silu, nego dopustiti Gospodinu da nas On kroz patnju vodi i jača“, poručio je propovjednik.

Nakon svete Mise, tijekom koje su mnogi pristupili sakramentu svete Ispovijedi, program duhovne obnove nastavljen je i zaključen euharistijskim klanjanjem, a domaći župljani pobrinuli su se da se sudionici duhovne obnove mogu i tjelesno okrijepiti.

Sljedeća duhovna obnova održat će se prve nedjelje u kolovozu, 4. kolovoza, s početkom u 17 sati.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: