Objavljen hrvatski prijevod radnog dokumenta za Biskupsku sinodu o sinodalnosti

Objavljen hrvatski prijevod radnog dokumenta za Biskupsku sinodu o sinodalnosti

Radi se o dokumentu koji objedinjuje iskustva biskupija diljem svijeta u posljednje dvije godine.

Autor
Tiskovni ured HBK/Laudato/G.O.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
14.09.2023 19:57

 

Hrvatski prijevod radnog dokumenta (Instrumentum laboris) koji će biti osnova za rad na općoj skupštini Biskupske sinode u listopadu 2023. i listopadu 2024. objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatske biskupske konferencije.

Radi se o dokumentu koji objedinjuje iskustva biskupija diljem svijeta u posljednje dvije godine, počevši od 10. listopada 2021., kada je papa Franjo započeo sinodski hod kako bi se razlučilo koji su koraci potrebni za rast Crkve u sinodalnosti. Stoga je Instrumentum laboris zamišljen kao pomoć pri razlučivanju tijekom opće skupštine, a u isto vrijeme poslužit će i za pripremu sudionicima uoči sinodskog zasjedanja.

Radni dokument sastoji se od teksta s objašnjenjem i pratećih radnih listova. Podijeljen je u dva dijela. Odjeljak A pod naslovom Za jednu sinodalnu Crkvu ističe iskustvo protekle dvije godine i pokazuje na put naprijed kako da Crkva postane sve više sinodalna. Odjeljak B pod naslovom Zajedništvo, poslanje, sudjelovanje usredotočuje se na ''tri prioritetna pitanja'' koja će biti u središtu rada skupštine u listopadu 2023. Te tri glavne teme su: Zajedništvo koje zrači; Suodgovornost u poslanju te Sudjelovanje, upravljanje i autoritet.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: