Od početka rata u Ukrajini nestalo više od 30 000 civila

Od početka rata u Ukrajini nestalo više od 30 000 civila

Rat u Ukrajini ne jenjava i svakim danom uzima nove živote. 

Autor
IKA/Laudato/G.O.
Fotograf
Pixabay
Objavljeno:
 
26.10.2023 12:11

 

Poglavar Ukrajinske grkokatoličke crkve, kijevsko-halički veliki nadbiskup Svjatoslav Ševčuk, pozivajući se na podatke Međunarodne komisije za nestale osobe, izjavio je kako je tijekom rata u Ukrajini nestalo najmanje 30 000 civila, objavila je agencija SIR.

“Međunarodna komisija za nestale osobe (eng. International Commission on Missing Persons – ICMP), kojom predsjeda Catherine Bambenger, prijavila je nestanak 30 000 civila u Ukrajini tijekom rata. Te brojke su zaista impresivne i, k tome, moramo uzeti u obzir da se one odnose samo na nestale civile za koje znamo.” O tome izvještava Njegovo Blaženstvo Svjatoslav Ševčuk, poglavar Ukrajinske grkokatoličke crkve, u tjednoj poruci objavljenoj i na talijanskom jeziku u 88. tjednu rata u Ukrajini.

“Ovaj tjedan, koji se bliži kraju, još jednom će ostati zapamćen u povijesti Ukrajine i svijeta kao jedan od najkrvavijih tjedana u ljudskoj povijesti”, piše veliki nadbiskup Kijeva. “Uslijed ruskih bombardiranja, gradovi Herson i Berislav su u plamenu. U Dnjepru i Zaporožju traje potraga za preživjelima. Naš Krivi Rih bio je na udaru raketnog oružja i bespilotnih letjelica, ali najteži se sukob vojnih formacija vodi oko naše Avdijevke. Također, želimo izraziti svoju zahvalnost raznim međunarodnim institucijama koje dokumentiraju ruske zločine počinjene u Ukrajini”, kaže Ševčuk.

RAT - UKRAJINA

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: