Održana Zagovaračka akademija Svjetskog saveza mladih

Održana Zagovaračka akademija Svjetskog saveza mladih

Zagovaračka akademija okupila je više od 40 mladih te četvero stručnjaka iz područja komunikacije i odnosa s javnošću.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
30.11.2022 15:50

 

U petak i subotu, 25. i 26. studenog 2022., održana je još jedna Zagovaračka akademija u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Ova prilika okupila je više od 40 mladih te četvero stručnjaka iz područja komunikacije i odnosa s javnošću, a njezin najveći doprinos jest komunikacijsko osnaživanje mladih, odnosno pružanje mogućnosti razvoja novih vještina komuniciranja i odnosa s javnošću. Akademija je održana u Matici hrvatskoj, a sudionike je na početku pozdravio glavni tajnik Marijo Dominiković.

Zatim je profesor Rene Medvešek održao predavanje Dobar glas daleko se čuje, govorivši o glasu kao instrumentu kojim smo se u suvremeno doba zaboravili koristiti u njegovoj punini. Koristeći se svojim glumačkim vještinama, demonstrirao je najčešće pogrješke u javnim govorima.

Predavačica Jagoda Poropat Darrer kroz predavanje Asertivna komunikacija objasnila je kako zastupati vlastite ideje i interese pritom poštujući druge, naglašavajući važnost neverbalne komunikacije, aktivnog slušanja i metoda uvjeravanja.

Kroz radionicu Kako priopćenjem za medije prenijeti priču svoga brenda i prodati emocije? predavačice Ivane Jeleč sudionici su ne samo naučili nego se i okušali u pisanju pravilnog, sažetog i konstruktivnog priopćenja za medije.

Naposljetku je profesor Božo Skoko održao predavanje Moć odnosa s javnošću, tijekom kojega je, uz ostalo, naglasivši važnost medija, objasnio kako surađivati i izgraditi odnose s medijima, a pritom moći prepoznati njihove manipulacije i njima se oduprijeti.

Osim razmjene znanja o novim spoznajama i izgradnje vještina iz navedenih područja, Zagovaračka akademija bila je ujedno prigoda za međusobno upoznavanje i umrežavanje.

MEDVEŠEK

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: