Pet načina za borbu protiv zabrinutosti

Pet načina za borbu protiv zabrinutosti

Svakodnevne brige mogu nas opteretiti do te mjere da postanemo frustrirani, malodušni i pokažemo manjak vjere u Gospodina.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Catholic Link/screenshoot
Objavljeno:
 
13.07.2020 12:20

Portal Catholic Link objavio je pet načina kako se boriti protiv zabrinutosti oko svakodnevnih stvari, a koje nas previše opterećuju. Neprikladno suočavanje s različitim dnevnim problemima ili izazovima loše utječe na naše zdravlje i naš duh, a ovi savjeti mogu vas ohrabriti i pomoći vam da idete naprijed.

1. Pažljivo analizirajte problem 

Svi smo skloni, kako se kaže, reagirati 'na prvu'. Umjesto toga, pokušajte ostati sabrani, uzmite vrijeme kako biste dobro proanalizirali situaciju ili problem. Tako ćete bolje i jasnije vidjeti situaciju, što je preduvjet za bolje i uspješnije rješavanje. 

2. Nemojte uveličavati situaciju ili problem

Vidite stvari kakve jesu bez nepotrebnog uveličavanja. Zato je važna razboritost koja će vam pomoći da stavite stvari na svoje mjesto, objektivno i koncizno.

3. Budite sretni s onim što imate

Za sve ostalo možete čeznuti i težiti prema tome, ali ne zaboravite biti sretni s onim što imate. 

4. Držite se podalje od ogovaranja

Ogovaranja su jedno od najčešćih grijeha jezika. Zle riječi unose nemir u naš duh, a to ne može pomoći našoj zabrinutosti.

5. Vjerujte sebi i povjerite se Bogu

Bog je s vama. Nikad vas ne napušta i ne želi da kroz život idete sami. Povjerite se Bogu, vjerujte da će vam pomoći. Također vjerujte da je svaka prepreka savladiva.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!