Povijesni uspjeh Gorana Ivaniševića na Wimbledonu

Povijesni uspjeh Gorana Ivaniševića na Wimbledonu

Prije 19 godina hrvatski tenisač Goran Ivanišević ostvario je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog tenisa osvojivši prestižni turnir Wimbledon.

Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
09.07.2020 16:41

 

Bio je dan u kojem su mnogi 'izgubili' živce, odgrizli preostale nokte i zanoktice, ali na kraju slavili nezapamćenu pobjedu. U finalu je igrao protiv svojedobno prvog igrača svijeta Australca Patricka Raftera kojeg je Ivanišević dobio u iscrpnom petom setu nakon više od tri sata igre.

Ivanišević se prije tog finala u svojoj karijeri tri puta penjao do zadnje stepenice, ali je sva tri puta izgubio. U međuvremenu su ga ozljede udaljile od terena, imao je problem s ramenom, te je u ljeto 2001. godine bio 125. igrač svijeta. S tim rezultatom nije mogao biti na Wimbledonu, ali su mu organizatori uručili poziv. Bio je to svojevrsni počasni poziv za tenisača kojeg su ljudi voljeli gledati.

Ivanišević je na turniru išao van svojih granica. Pobjeđivao je brojne igrače unutar najboljih 15 na svijetu i na divno čudo stigao do četvrtog finala. Nakon što je u neizvjesnom petom setu pobjedio sa 9:7, bacio se na pod, proplakao kao dijete i otrčao do svog oca Srđana. Te snimke i fotografije narednih su dana obilazile svijet, a mi postali svjedoci jedne od najljepših sportskih priča.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: