Požeška biskupija novčano pomogla obitelji s brojnom djecom

Požeška biskupija novčano pomogla obitelji s brojnom djecom

Lijepe vijesti dolaze nam iz Slavonije. Požeška biskupija na početku nove školske godine novčano je pomogla obitelji s brojnom djecom.

Autor
Požeška biskupija/Laudato/G.O.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
22.09.2022 19:39

 

Požeška biskupija već tradicionalno pomaže obitelji s brojnom djecom na početku nove školske i akademske godine. Do 2011. godine obitelji s brojnom djecom okupljale su se za blagdan Sv. Obitelji u Požegi te su im tom prigodom bili priređeni darovi. No, po završetku izgradnje crkve i svetišta u Voćinu navedene godine, novčanu potporu Biskupija im je uručivala na svetkovinu Uznesenja Marijina – Veliku Gospu, kada obitelji s brojnom djecom hodočaste u to marijansko svetište. Zbog određenih okolnosti, prošle godine odlučeno je da se novčana potpora u suradnji sa župnicima uplaćuje na račun pojedine obitelji. Za 143 obitelji Požeška biskupija nedavno je izdvojila 183 000 kuna u novčanom iznosu, ovisno o broju školske djece u obitelji. Prigodom svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice katedrale, bit će obznanjeni rezultati natječaja Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima, u koji su uključena i djeca iz obitelji s brojnom djecom, te će biti podijeljene stipendije za školsku godinu 2022./2023., što će uz već učinjeno biti dodatna pomoć obiteljima slabijeg materijalnog stanja. Prošle školske godine Biskupija je podijelila oko 150 stipendija srednjoškolcima i studentima u iznosu od gotovo 800 000 kuna.

Požega

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: