Poznati propovjednici u novoj knjizi ‘seciraju’ sedam glavnih grijeha

Poznati propovjednici u novoj knjizi ‘seciraju’ sedam glavnih grijeha

Budući da nijedan čovjek nije lišen slabosti, napasti i grijeha, ova će knjiga koristiti i laicima i klericima te svim kršćanima.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Kršćanska sadašnjost
Objavljeno:
 
27.10.2020 15:41

 

U današnje vrijeme kada moderni čovjek često niječe grijeh, kada više nije sasvim jasno što je to uopće grijeh, kada se zanemaruje ova stvarnost zbog koje su velike civilizacije propadale, urušavajući se u unutarnjoj slabosti, potrebno je opet razmišljati o naravi i posljedicama grijeha, te kako se protiv njega boriti.

Upravo tim tragom kreće nova knjiga naslova: 'Glavni grijesi', urednice Lucette Scaraffie, u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Ova će knjiga pomoći u promišljanjima o glavnim grijesima, njihovim izazovima i mogućnostima odupiranja, a riječ je o ciklusu propovijedi održanih u sklopu 'Festivala dvaju svjetova', međunarodne manifestacije glazbe, umjetnosti i kulture, koji se održava svake godine u Spoletu, u Italiji.

Propovijedi su održane na temu glavnih grijeha, a različiti propovjednici, kao što su Enzo Bianchi, Rino Fisichella i Gianfranco Ravasi, obradili su po jedan glavni grijeh. Svaki od njih ima svoj pristup temi, problemu kojim se bavi, no propovijedi su pisane vrlo pitko, kao jedan sažet, a opet produhovljen preglednik glavnih grijeha, iz kojega se mogu iščitavati i zamke svakog pojedinog grijeha i kako im se oduprijeti, kako pronaći lijek.

Poglavlja od kojih je knjiga satkana istodobno su znanstvenog i životnog, duhovnog karaktera, te nude pomoć u prepoznavanju, definiranju uzroka i posljedica te, konačno, u samom odupiranju raznim opakim strastima.

Grijesi su prikazani i obrađeni kroz naočale kršćanske predaje – živog i prebogatog izvora poznavanja ljudske duše – koja, stoga, može zateći slušatelje i čitatelje čak i izvan njihovih klasičnih okruženja.

– Budući da nijedan čovjek nije lišen slabosti, napasti i grijeha, ova će knjiga koristiti i laicima i klericima te svim kršćanima, ali i onima koji će to tek postati – ističe u predgovoru knjige teolog Jan Hadžić.

Knjigu potražite u knjižarama Kršćanske sadašnjosti ili putem www.ks.hr.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: