Preč. dr. Krunoslav Novak proslavio 25. obljetnicu svećeničkog ređenja

Preč. dr. Krunoslav Novak proslavio 25. obljetnicu svećeničkog ređenja

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije obljetnicu je proslavio svetom Misom.

Autor
IKA/Laudato/G.O.
Fotograf
Siniša Kolar
Objavljeno:
 
27.06.2024 11:23

 

Koncelebrirali su rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS), prof. dr. Željko Tanjić, koji je i propovijedao; predstojnik Ekonomata i Financijskog ureda HBK-a, don Šimun Šindija; ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, dr. Tomislav Markić, te bratić preč. Novaka, župnik u Svetom Jurju na Bregu, vlč. Danijel Bistrović.

U prigodnoj propovijedi dr. Tanjić je, u osvrtu na misna čitanja, slavljeniku preporučio da očekuje Gospodinovu milost i ne skreće s pravoga puta, da se uzda u Gospodina i plaća mu ne će propasti te da se nada dobru.

Dr. Tanjić istaknuo je da je dr. Novak u 25 godina svećeničke službe obnašao važne funkcije, a kao svećenik uvijek je bio prijatelj i brat koji je znao udijeliti dobar savjet. Dr. Tanjić spomenuo je i za preč. Novaka uvijek karakterističnu vedrinu i zarazni osmijeh.

Na Misi se molilo i za pokojnog oca preč. Novaka te za sve pokojne koji su ga pratili na putu do svećeništva i u svećeničkoj službi.

Na kraju Mise preč. Novak je u emotivnom govoru spomenuo sve, rodbinu i suradnike, koje mu je Gospodin stavio na životni put, a posebno majku koja ga, kako je kazao, ipak najbolje pozna od onog trenutka kada ga je primila u svoje krilo. Prisjetio se i dana kada ga je tadašnji varaždinski biskup Marko Culej zaredio za svećenika, istaknuvši da je Gospodin najvažniji.

Na Misi su sudjelovali majka, teta, sestra i druga rodbina preč. Novaka, djelatnici ustanova i ureda HBK-a te profesori i djelatnici HKS-a.

U slavlju Mise korišten je kalež koji je preč. Novak koristio i na svojoj Mladoj misi i koji ga prati svih ovih 25 godina svećeništva.

Nakon Mise preč. Novaku uručeni su pokloni i upriličeno fotografiranje.

a1

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: