Prije dvije godine održan je veličanstveni doček Vatrenih

Prije dvije godine održan je veličanstveni doček Vatrenih

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, a u užem centru grada njih oko 250.000, te uz još 200.000 navijača.

Autor
Hina/Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
16.07.2020 13:08

 

Točno prije dvije godine održan je veličanstveni doček hrvatskih nogometnih reprezentativaca nakon povijesnog uspjeha i osvajanja drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, a u užem centru grada njih oko 250.000, te uz još 200.000 navijača koji su, prema procjeni policije, članove reprezentacije pozdravljali na trasi od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi.

Hrvatski nogometni reprezentativci, predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem i kapetanom reprezentacije Lukom Modrićem, koji su na zagrebački Trg bana Jelačića, gdje je za njih organiziran svečani doček, stigli u nešto prije 21 sat, zahvalili su na veličanstvenom dočeku nakon osvajanja srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu, pozdravljeni ekstatičnim skandiranjem navijača iz cijele Hrvatske.
 
Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ostvarila povijesni uspjeh, do središnjeg je zagrebačkog trga, gdje je za njih organiziran spektakularni doček, putovala 5,5 sati nakon slijetanja u zračnu luku, cijelim putem pozdravljana od mnoštva oduševljenih građana.  

Potpuno ispunjeni Trg 'eksplodirao' je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci. Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama 'Igraj moja Hrvatska' i 'Srce Vatreno'.

Nogometni svjetski viceprvaci navijačima su poručili da su oni svojim navijanjem 'svjetski prvaci' te im zahvalili na dolasku. Kapetan reprezentacije Luka Modrić rekao je da su igrači ostvarili svoj san te se zahvalio navijačima i poveo pjesmu 'Zovi samo zovi'.

Trener reprezentacije Zlatko Dalić poručio je navijačima kako nema riječi da kaže što su danas uradili. 

- U Rusiji smo igrali za vas, za cijelu Hrvatsku, sve Hrvate u BiH, dijaspori, za naše branitelje. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe. Mi smo dali sve od sebe, i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih Hrvatska! - poručio je na kraju Dalić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!