Ravnatelj Hrvatskog Caritasa predstavio apostolskom nunciju program ''Za 1000 radosti''

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa predstavio apostolskom nunciju program ''Za 1000 radosti''

Nacionalni humanitarni program provodit će se pod geslom ''Govori dobrim!''

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Hrvatski Caritas
Objavljeno:
 
22.11.2022 08:44

 

Za vrijeme susreta, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, fra Tomislav Glavnik, predstavio je apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgiju Lingui, motivaciju koja je potaknula Hrvatski Caritas da prije dvadeset godina pokrene taj program – tada kao božićnu akciju – te razvoj trajne opredijeljenosti nacionalnoga Caritasa da u zajedništvu s nad/biskupijskim i župnim caritasima pridonosi senzibilizaciji hrvatske javnosti za potrebe najsiromašnijih obitelji i prikupljanju konkretne pomoći uz istodobno snaženje Caritasove mreže u služenju ljudima u potrebi.

Nuncij Lingua razgledao je prigodne promotivne materijale koje je Hrvatski Caritas pripremio za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama, one koji su proteklih dana poslani i u sve župe diljem Hrvatske, kao i ostale namijenjene komunikaciji putem medija, kako bi potaknuo sve sastavnice hrvatskoga društva na govor dobrim: dobrim riječima, gestama i  dobrim djelima.

Program Za 1000 radosti – Govori dobrim! Hrvatskog Caritasa predstavljen je najavnom konferencijom za medije još u četvrtak 17. studenoga u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Tijekom idućih 12 mjeseci program će objedinjavati Caritasova nastojanja da hrvatskim obiteljima koje se nalaze u krajnjoj potrebi pruži žurnu i učinkovitu pomoć, ohrabrenje i nadu, mijenjajući uz pomoć darova hrvatskih građana i tvrtki njihove nezavidne životne situacije nabolje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: