Solidarnost na djelu: učenici pomogli pri kupnju vozila za potrebe osnovnoškolaca u Petrinji

Solidarnost na djelu: učenici pomogli pri kupnju vozila za potrebe osnovnoškolaca u Petrinji

Osim prikupljanja novčanih priloga u tradicionalne korizmene kutijice, učenici osnovnih škola dobili su i kreativni zadatak oslikati ih poticajnim porukama i crtežima.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Riječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
30.04.2021 10:15

 

Caritasovom akcijom 'Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše' učenici osnovnih škola Riječke nadbiskupije pomogli su 1. OŠ Petrinja pri kupnji novog dostavnog vozila. Tijekom korizme učenici su, u akciji koju su organizirali nadbiskupijski Caritas i Katehetski ured, prikupili 23.857.51 kuna, a sredstva su uplaćena na račun škole. Škola je tim sredstvima te uz pomoć donacija Lions Distrikta 126 Hrvatska i Sisačko-moslavačke županije, 24. travnja kupila novo vozio, kombi kojim će biti dostavljana užina i sve što je potrebno u petrinjske područne škole. Lions je donirao 87.450.,00 kuna, a preostali iznos osigurala je Sisačko-moslavačka županija.

Osim prikupljanja novčanih priloga u tradicionalne korizmene kutijice, učenici osnovnih škola dobili su i kreativni zadatak: oslikati ih poticajnim porukama i crtežima. U nadbiskupijski Caritas još uvijek pristižu vrijedni radovi, a izbor najljepših kutijica bit će održan naknadno, kada to epidemiološke prilike budu dopuštale.

Ova korizmena akcija obuhvatila je i učenike srednjih škola. Oni su pripremali 'pakete prijateljstva' kojima su željeli izraziti blizinu, suosjećanje i ljubav s djecom i njihovim obiteljima kojima su domovi stradali u potresu. Tako su u svojim razredima pripremili pakete s prehrambenim, higijenskim i drugim proizvodima koji bi mogli biti korisni njihovim vršnjacima u Petrinji, a u paketima se nalaze i poruke podrške. U akciju se uključilo 8 srednjih škola i prikupljeno je 96 paketa, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: