Splitski misijski ured i Laudato za siromašne: pomognite braći i sestrama u potrebi

Splitski misijski ured i Laudato za siromašne: pomognite braći i sestrama u potrebi

U ovom svijetu izmučenom pandemijom, put kojim valja ići put je suodgovornosti, jer nitko se ne može sam spasiti.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
17.09.2020 20:51

 

Potaknuti gore spomenutim riječima pape Franje, koje je izgovorio na praznom Trgu svetog Petra kada je molio za cijeli svijet, i mi smo, kao dio te Crkve, suodgovorni za braću i sestre koje ovi događaji guraju u još dublje siromaštvo, piše Misijski ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Njihov krik za našom bratsko-sestrinskom pomoći ne smije nam biti dalek, a još manje stran. Krik je to istog Krista pred kojim se Sveti Otac molio, krik koji traži našu djelotvornu vjeru da učinkovitom ljubavlju odgovorimo na potrebe naše braće i sestara u misijskim zemljama.

– S obzirom na to da ove godine zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19 ne možemo ponoviti prošlogodišnju vrlo uspješnu akciju '1000 ruža za djecu u misijama', u kojoj smo prikupili 96 100 kuna, a zbog sve većeg broja onih koji žele pomoći misijama i misionarima, ove smo godine u suradnji s Laudato TV-om odlučili učiniti promotivni spot i plakat, u kojem se, skeniranjem bar-koda internetskim bankarstvom ili uplatom na naš IBAN, može pomoći našoj braći i sestrama u potrebi – stoji u priopćenju Misijskog ureda.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro