Stijepo Gleđ Markos: ''Bio sam žestoki protivnik krunice, ali Majka me je polako njegovala i počela učiti moliti''

Stijepo Gleđ Markos: ''Bio sam žestoki protivnik krunice, ali Majka me je polako njegovala i počela učiti moliti''

Stijepo Gleđ Markos na trećem danu 33. Mladifesta govorio je o svom životnom i glazbenom putu.

Autor
Velimir Begić/Radio Mir Međugorje/Laudato/F.P.
Fotograf
radio-medjugorje.com/Mateo Ivanković
Objavljeno:
 
04.08.2022 09:14

 

Poslijepodnevni program trećeg dana Mladifesta započeo je svjedočanstvom Stijepe Gleđa Markosa, koji je i zasvirao te otpjevao nekoliko svojih duhovnih skladbi. Govorio je o svom životnom i glazbenom putu, odrastanju bez oca, lutanju, traženju smisla života, do potpunog preokreta u životu kada je na nagovor jednog svećenika napravio životnu ispovijed, nakon koje mu se promijenio život jer je pozvao Isusa da uđe u njegov život i promijeni ga.

''Molio sam za svoj brak i svoju ženu. Nismo se čuli nekoliko mjeseci. Nismo imali nikakav odnos. Počeo sam svaki dan ići na Misu, ispovijedati se i u jednom sam trenutku, jer sam u srcu osjetio da me je Isus zagrlio, odlučio svojoj ženi to posvjedočiti. Napisao sam joj poruku: 'Znaš, Isus je živ!' U tom trenutku dolazi meni poruka od nje: 'Znam, moram ti reći što mi se dogodilo'. Nastavimo mi pričati o Isusu i opet se zaljubimo i ja joj kažem: 'Ja imam osjećaj da nikad nisam ni otišao od tebe i da nikad bliže nismo bili'. Sad živimo kao obitelj, kao Josip, Marija i Isus, imamo i maloga sina'', kazao je Markos i dodao kako je bio žestoki protivnik krunice.

''Malo-pomalo, kako je Gospodin moje srce otvarao, kako me je Majka polako njegovala, naučila me je i moliti krunicu. Gospodin me je kroz ovo sve naučio o životu. Zato, dragi mladi, za čovjeka nikad nije kasno da osluškuje Isusa u svome srcu i da učini ono na što ga Gospodin poziva. Uvijek sam htio slavu, a na kraju sam upoznao Isusa koji me vodi putem poniznosti u svakom trenutku moga djelovanja'', poručio je mladima Stijepo Gleđ Markos, a cijelo njegovo svjedočanstvo dostupno je i na YouTube kanalu Radio Mir Međugorja.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: