Svećenik donirao bubreg kako bi spasio majku jedne obitelji

Svećenik donirao bubreg kako bi spasio majku jedne obitelji

Rebeca Barcenas je sasvim obična žena i majka. Željela je biti uzoran roditelj, ali ju je zatajenje bubrega u tome spriječavalo.

Autor
Crux Now/Laudato/D.R.
Fotograf
CNS
Objavljeno:
 
15.07.2020 08:06

 

Rebeca je provela sedam godina na dijalizi. Znala je da joj je najbolja šansa za ozdravljenje transplantacija bubrega. Stoga se gorljivo obraćala Bogu i postala svjedokinjom herojskog čina.

Naime, čuvši za njen slučaj župnik Christopher Wadelton ponudio se kao donator. Nakon što je prošao opsežno testiranje pokazalo se da bi njegov bubreg mogao pomoći Rebeci. Tako su se u jutarnjim satima dana 14. svibnja ove godine međusobno 'povezali' transplatiranim organom.

- Mislim da je on Božji anđeo koji je Bog poslao meni i mojoj obitelji kako bi izliječio toliko boli i patnje. Darovati vlastiti organ, u ovom slučaju bubreg, za drugu osobu je lijepa stvar - rekla je Rebeca.

Portal Crux Now navodi da je povezanost obitelji Barcenas i župnika Wadeltona započela je 2013. godine u župi sv. Filipa Nerija gdje je Wadelton bio župnik. 

- Poznajem obitelj malo više od šest godina. Bili su aktivni članovi španjolske vjerske zajednice, a djeca su u srednjoj školi Svetog Križa. Doista mi je stalo do te obitelji - rekao je hrabri župnik.

Rebecina bolest i dijaliza predstavljala su veliki izazov i stres za obitelji. Svaki tjedan obitelj je morala utrošiti mnogo vremena kako bi pomogli Rebeci.

- Nisam mogla vjerovati kad mi je rekao da će to učiniti. Chris je nevjerojatna osoba i vrlo dobar svećenik koji brine za svoj narod i svoju zajednicu. Uvijek pokušava pomoći na bilo koji način, ne želeći zauzvrat ništa - tvrdi Rebeca.

Primjer vjere i nesebične dobrote kršćanski je ideal. Ovaj svećenik pokazao je to donirajući organ kako bi spasio majku jedne obitelji. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: