U Sisku predstavljena knjiga "Hrvatske povijesne istine"

U Sisku predstavljena knjiga "Hrvatske povijesne istine"

Knjigu su predstavili dr. Andrija Hebrang i autor Tihomir Dujmović.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije/Stjepan Vego
Objavljeno:
 
22.09.2023 11:43

 

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića ''Hrvatske povijesne istine'' održano je u četvrtak 21. rujna, u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili dr. Andrija Hebrang i autor.

Ova knjiga donosi mnoge do sada nepoznate činjenice o Rimskim sporazumima, istinu o Vladi Ranogajcu koji je 1945. osobno potpisao 748 smrtnih presuda da bi i danas jedna ulica nosila njegovo ime u Zagrebu, zatim nikad objavljene tajne o puču Vokić-Lorković, analizu laži o sudbini kozaračke djece, kao i o broju žrtava Jasenovca. Zatim obrađuje temu o 8. svibnja 1945. kada je ubijeno 11.000 Zagrepčana, detaljni prikaz srpskog genocida nad Hrvatima, velike britanske prijevare na Bleiburgu, stradanju svećenika za Drugog svjetskog rata i nakon njega te istinu o Nikoli Tesli.

Autor predgovora, dr. Hebrang, rekao je kako su ovakva predstavljanja i knjige koje piše Dujmović jedini načini da njegova misao dođe do publike. ''Njemu nisu otvoreni veliki mediji, ali su mu otvorena srca svih vas koji posjećujete ovakve tribine. Ova knjiga nastala je u okviru rada naše Udruge za promicanje istine o hrvatskoj povijesti, a koja je osnovana u suradnji s našim velikim hrvatskim domoljubom Markom Franovićem. Naime, na njegov prijedlog formirali smo Udrugu kojoj je cilj medijski otvarati povijesne teme i jednostavno dati priliku istini i golim činjenicama da već jednom na tom temelju progovorimo o hrvatskoj povijesti.''

''Hrvatska historiografija u ovih je 30 godina napravila golem posao, istražen je niz tema koje su hrvatske povijesne istine i koje su bile zabranjene godinama. Međutim, problem leži u tome da te nove činjenice iz naše povijesti nisu dio ni medijske slike o hrvatskoj povijesti, a još manje su dio obrazovne literature. Mediji ne dopuštaju da se te istine probiju, kao ni političari koji puštaju da nam udžbenici iz povijesti izgledaju kao da živimo u Jugoslaviji i djeca nam još uvijek uče te stare laži. Gotovo sve što se o hrvatskoj povijesti učilo u školama od 1941. do 1991. godine je bila laž, u svim konturama, u porukama koje su put do središta istine'', poručio je Dujmović te je u nastavku donio kratki pregled tema iz knjige, istaknuo je autor Tihomir Dujmović.

Na kraju je gostima na dolasku zahvalio biskup Vlado Košić ohrabrivši ih u njihovu djelovanju, istraživanju i objavljivanju povijesnih istina. ''Vjerujem da je i ova knjiga doprinos razotkrivanju laži iz naše povijesti, a s kojima se i danas borimo. Majka Terezija je rekla ne možemo donijeti svjetlo na cijeli svijet, ali možemo zapaliti jednu malu svjetiljku i ona će donijeti u tamu svjetlo. Ako mnogi zapale malo svjetla, to će biti mnogo svjetla. Tako je to i s ovom knjigom'', zaključio je biskup Košić.

KNJIGA_01

 

KNJIGA

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: