ZA MUŠKARCE: uskoro inicijativa 'Što je muškarac bez krunice?'

ZA MUŠKARCE: uskoro inicijativa 'Što je muškarac bez krunice?'

‘Idite prema Gospi. Ljubite ju! Uvijek molite krunicu'

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Muževni budite
Objavljeno:
 
28.09.2020 14:27

Inicijativa 'Što je muškarac bez krunice?' jest inicijativa koja sve muškarce potiče na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima: svibnju i listopadu.

Cilj ove inicijative jest upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, tijekom cijele godine, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila kamo i pripada – u obitelji. Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

Svakoga dana objavljivat će se i poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici, kako bismo još više uronili u samu marijansku pobožnost, ali i u plodove koje ona donosi.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice, a nakon njih upute kako krunicu i moliti.

‘Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima, onda molite obiteljsku krunicu.’ – sv. Pio X.

‘Idite prema Gospi. Ljubite ju! Uvijek molite krunicu. Izmolite ju dobro. Molite ju što češće možete. Budite duše molitve. Nikad se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti.’ – sv. padre Pio

‘Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu, a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.’ – biskup Hugh Doyle

‘Sveta krunica snažno je oružje. Koristi ju s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima.’ – sv. Josemaria Escriva

‘Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najučinkovitije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.’ – papa Lav XIII.

Više o ovoj inicijativi pročitajte OVDJE.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro