Žena koja je 60 godina živjela samo od euharistije

Žena koja je 60 godina živjela samo od euharistije

Vjera u svetost ove laikinje rasla je, a tisuće hodočasnika dolazile su ju vidjeti u njezinu domu.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
screenshoot
Objavljeno:
 
01.12.2021 15:42

 

Lola je rođena 1913. u brazilskoj državi Minas Gerais. Sa 16 godina pala je s drveta te ostala paraplegična, tj. imala je potpunu oduzetost donjih udova. Osim toga, i cijelo joj se tijelo 'izmijenilo' te više nije osjećala ni glad, ni žeđ, ni potrebu za snom, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

– Nijedan lijek nije davao učinka – kazao je brazilski svećenik Gabriel Vila Verde, koji je Lolinu priču nedavno podijelio na društvenim mrežama.

Floripes de Jesús počela se hraniti samo posvećenom hostijom na dan. Proživjela je tako 60 godina te je uz to znala ležati u krevetu bez madraca kao oblik svoje pokore.

Vjera u svetost ove laikinje rasla je, a tisuće hodočasnika dolazile su ju vidjeti u njezinu domu. Zapravo, knjiga potpisa posjetitelja iz 1950-ih zabilježila je da ju je u samo mjesec dana posjetilo 32 980 ljudi. A Lola bi svima koji bi ju došli vidjeti uputila isti zahtjev: "Idite na ispovijed, pričestite se i obavite pobožnost prvog petka u čast Presvetog Srca Isusova."

Kad je nadbiskup Helvécio Gomes de Oliveira iz Mariana zamolio Lolu da prestane primati posjetitelje i da živi život u tišini i privatnosti, poslušala je.

– Biskup je dopustio da Presveti Sakrament bude izložen u Lolinoj sobi, gdje su se također održavale Mise jednom tjedno. Svakodnevnu pričest pružali su službenici laici – rekao je Vila Verde te je naglasio da je Floripes de Jesús svoj život posvetila molitvi za svećenike i širenju pobožnosti prema Presvetom Srcu Isusovu.

Bila je poznata po izreci: "Tko me želi potražiti, naći će me u Srcu Isusovu." Lola je preminula u travnju 1999., a na njezinu se ukopu okupilo 22 svećenika i oko 12 000 vjernika. Sveta Stolica službenicom Božjom proglasila ju je 2005. godine.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: