Koncert ''Četiri grada umjetnika'' održan u Zagrebu

Koncert ''Četiri grada umjetnika'' održan u Zagrebu

Koncert pod nazivom ''Četiri grada umjetnika'' održan je u nedjelju 21. travnja u crkvi sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica-Voltino u Zagrebu, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Autor
TUZN/Laudato/F.P.
Fotograf
Marina Furjan
Objavljeno:
 
22.04.2024 17:21

 

Organizatori koncerta su Studij Glazbe Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Srednja muzička škola u Sarajevu.

U izvedbi su sudjelovali solisti: Adema Pljevljak-Krehić, sopran (Sarajevo); Marin Vitas, kontratenor (Zagreb); Michael Copley, flauta (Cambridge); Amela Plosko, organ continuo (Mostar); te komorni gudački ansambl profesionalnih glazbenika ovih četiriju gradova koji su u programu izvodili duhovna djela J. S. Bacha.

Cilj koncerta bio je promidžba vjere u humanizam, čovjekoljublje, kozmopolitizam uz želju da se široj društvenoj zajednici pruži 'utjeha' djelima sveobuhvatne kulturološke vrijednosti za cijeli svijet. Koncerti se realiziraju uz pokroviteljstvo Fondacije za izdavaštvo Sarajevo i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: