"Molimo Te, prosvijetli nas da shvatimo da nas upravo najmučnije stvari najviše uzdižu k Tebi"

"Molimo Te, prosvijetli nas da shvatimo da nas upravo najmučnije stvari najviše uzdižu k Tebi"

"Uzmite k srcu ove riječi: 'Sin Čovječji doista ima biti predan ljudima u ruke.' Ali oni ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše." 

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
pexels.com
Objavljeno:
 
30.09.2023 06:13

Gospodine, danas 30. rujna spominjemo se svetog Jeronima, prezbitera i crkvenog naučitelja, koji je navodno molio: "Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac." Ali, da je bio iz južnih krajeva Hrvatske, očito je po njegovoj vatrenoj naravi. Sveti Jere i danas je omiljeni svetac Dalmatincima.

Evanđelje ljupko i kratko kaže: "Dok su se svi divili svemu sto je Isus činio, reče Isus učenicima: 'Uzmite k srcu ove riječi: Sin Čovječji doista ima biti predan ljudima u ruke.' Ali oni ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše." 

Eto, takvi smo i mi, Gospodine. Dok nam škakljaš uši dragim prispodobama, cijeli se pretvorimo u uho, a pamet nam guta i memorira svaku Tvoju riječ. A kad je riječ o izdaji, križu i boli, u pameti nam blokada. Molimo Te, prosvijetli nas da shvatimo da nas upravo te najmučnije stvari najviše uzdižu k Tebi. Amen!

Od srca, p. Luka

(Po Evanđelju dana: Lk 9,43b-45)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: