Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla

Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla

Kasnije će Ivan Pavao II. reći: 'Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom: 'Dominum et Vivificantem''.
 

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.09.2021 14:10

 

Duše Sveti, molim Te za dar mudrosti kako bih što bolje upoznao Tebe i Tvoja božanska  savršenstva; za dar razumijevanja koji će jasno razaznati duh otajstava svete vjere; za dar savjeta da mogu živjeti u skladu s načelima vjere; za dar znanja da mogu potražiti savjet u Tebi i da ga uvijek mogu naći u Tebi; za dar čvrstoće da me nikad strah i zemaljske preokupacije ne bi odvojili od Tebe; za dar pobožnosti da uvijek mogu služiti Tvom veličanstvu sa sinovskom ljubavlju; za dar straha Gospodnjeg da strepim od grijeha koji Te vrijeđa, Bože moj.

Molitva se duboko urezala u svakodnevni  molitveni život mladog Karola. Kasnije će Ivan Pavao II. reći: 'Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom: 'Dominum et Vivificantem''.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: