Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla

Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla

Kasnije je Ivan Pavao II. rekao: 'Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom, 'Dominum et Vivificantem''

Autor
Duhovnost.net/Laudato/M.D.
Fotograf
duhovnost.net
Objavljeno:
 
21.10.2020 18:12

 

Duše Sveti, molim Te za dar mudrosti kako bih što bolje upoznao Tebe i Tvoja božanska savršenstva; za dar razumijevanja koji će jasno razaznati duh otajstava svete vjere; za dar savjeta da mogu živjeti u skladu s načelima vjere; za dar znanja da mogu potražiti savjet u Tebi i da ga uvijek mogu naći u Tebi; za dar čvrstoće da me nikada strah i zemaljske preokupacije ne odvoje od Tebe; za dar pobožnosti da uvijek mogu služiti Tvome Veličanstvu sa sinovskom ljubavlju; za dar straha Gospodnjeg da strepim od grijeha koji Te vrijeđa, Bože moj.

Ova se molitva duboko urezala u svakodnevni molitveni život mladog Karola. Kasnije je Ivan Pavao II. rekao: 'Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom, 'Dominum et Vivificantem''.

.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve