Molitva sv. Joakimu i Ani

Molitva sv. Joakimu i Ani

Katolička se Crkva 26. srpnja spominje svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Wikimedia
Objavljeno:
 
26.07.2021 12:05

 

Katolička se Crkva 26. srpnja spominje svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije. O njima u Bibliji nema spomena, no zato se njihovo ime prvi put spominje u jednom apokrifnom spisu iz drugog stoljeća. Prema predaji, bili su pobožni, pravedni, imućni i mudri ljudi, a Marija, njihova jedinica, rodila im se kad su već bili u poodmakloj dobi.

U Europi i hrvatskim krajevima sveta Ana posebno je omiljena. Zazivaju je kod neplodnosti i izgubljenih stvari, a zaštitnica je majki i baka, trudnica i roditelja bez djece. Ime Joakim hebrejskog je porijekla i znači: 'Bog čini jakima'. Ime Ana također je hebrejskog podrijekla i znači: 'koja se odlikuje milosrđem'. Sveti Joakim i Ana postali su simbol starosti koja se otvara plodnosti milosti.

Molitva sv. Ani

Velikom pobožnošću padam na koljena pred tobom, sv. Ano. Ti si ona koja si zbog svojih velikih krjeposti zaslužila da budeš odabranom za majku Marije, koja je milosti puna blagoslovljena među svim ženama, koja zavrijedi da postane Majkom utjelovljene Riječi.

Udostoj se, zbog ove milosti, primiti me u broj tvojih štovatelja, jer to želim biti kroz čitav život. Uzmi me pod svoje okrilje te mi u Bog isprosi nasljedovanje svih krjeposti kojima si ti obdarena. Isprosi mi spoznaju i kajanje zbog mojih grijeha, žarku ljubav prema Kristu i Mariji te milost stalna ispunjavanja svih mojih dužnosti.

Izbavi me od svih pogibelji u životu, a u smrtnom mi času priskoči u pomoć da sretno prispijem u vječni život, gdje ću slaviti tebe, presretna majko, utjelovljenu Riječ u krilu Bl. Djevice Marije. Amen. 

Zdravo Marijo...

Molitva sv. Joakimu

O, veliki i slavni sv. Joakime, radost mi obuzima srce kad pomislim da si među svim svetcima upravo ti bio odabran za suradnika božanstvenih tajni, obogativši cijeli svijet Majkom Božjom!

Tom si izvanrednom povlasticom postao zagovornik kod Majke i Njezina Sina, pa nam zbog toga možeš isprositi mnogo milosti koje su nam veoma potrebne.

Velikim ufanjem hrlim pod tvoje okrilje, da ti otkrijem sve duševne i tjelesne potrebe svoje, i svoje obitelji, preporučujem se moleći se tebi za osobitu milost, kojoj se nadam, koju očekujem po tvome zagovoru.

Molim te da mi isprosiš unutarnju sabranost i otrgnuće od svih prolaznih dobara, te da živo i ustrajno ljubim Isusa i Mariju.

Isprosi mi također pobožnost i poslušnost prema svetoj Crkvi i Papi, te da ustrajem živjeti i umrijeti u vjeri, nadi i savršenoj ljubavi zazivajući presveta imena Isusa i Marije. Amen.

3 Očenaša, Zdravomarije i Slava Ocu

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: